Muziekinstrumenten hebben periodiek onderhoud nodig en moeten afgesteld worden om goed te blijven functioneren. Goed en regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van een instrument aanzienlijk. Het verhoogt ook het speelplezier. In het Atelier worden onderhoudsbeurten, revisie’s en reparaties uitgevoerd aan dwarsfluiten, piccolo’s, klarinetten, saxofoons, hobo’s, fagotten en blokfluiten. Onderhoud: Er kan gekozen worden uit standaard onderhoud met vaste prijzen of maatwerk met prijsopgave vooraf. Met muziekverenigingen die het houtblaasinstrumentarium bij ons in periodiek onderhoud geven worden afspraken op maat gemaakt. Reparaties: Wij maken vooraf duidelijke afspraken over de aard van de reparatie en geven vooraf een prijsindicatie.

Instrument onderhoud

Maatwerk
Na bezichtiging van het instrument krijgt u van ons een prijsindicatie van de benodigde werkzaamheden en de eventuele materiaalkosten. Het instrument onderhoud wordt volgens onze afspraken met u uitgevoerd.
Blokfluiten
Het onderhoud van blokfluiten is over het algemeen maatwerk en wordt in overleg met u uitgevoerd.
Overige instrumenten
Bij het standaard periodiek onderhoud van een instrument maken wij onderscheid tussen een bijstel-, een normale- en een grote onderhoudsbeurt. Een instrument dat in slechte staat is en helemaal opnieuw bepolsterd moet worden heeft een revisie nodig.
Bijstelbeurt
Deze kleinste standaardbeurt is geschikt voor een goed onderhouden instrument waarvan de fijnafstelling is verlopen. Maar ook voor een maatwerkafstelling bij stemmingsproblemen. Zelfs een specialistische afstelling voor de professionele blazer valt vaak ook onder een bijstelbeurt. Een bijstelbeurt bestaat uit het waar nodig vernieuwen van kurk en/of vilt en het afstellen van de veren en het mechaniek. Alle overige werkzaamheden en benodigde materialen worden extra berekend.
Onderhoudsbeurt
Wanneer er geen polsters vervangen hoeven te worden en het instrument in redelijke staat is volstaat normaal onderhoud. Een onderhoudsbeurt bestaat uit het schoonmaken en opnieuw olie aanbrengen op de assen, olie aanbrengen op scharnierpunten, schoonmaken van het mond- of kopstuk, waar nodig kurk en vilt vernieuwen, het afstellen en sluitend maken van het instrument. Eventueel verloren geraakte onderdelen, vervangen van tapeindkurken, stemkurken incl. de plaatsing, polsters en het plaatsen van polsters, het uitdeuken, richten en solderen van het instrument worden extra berekend.
Revisie
Bij een revisie wordt een instrument helemaal opgeknapt. Alle polsters, vilt, kurk, kunststof busjes en (indien noodzakelijk) veren worden vervangen. De speling op het mechaniek verholpen, het instrument wordt goed schoongemaakt, gepoetst, opnieuw geolied en afgesteld. De prijs van een revisie is inclusief materialen en het goed passend maken van de verschillende instrumentdelen. De meerprijs voor het poetsen van zilveren saxofoons is €65,00. Eventueel verloren geraakte onderdelen, het uitdeuken, richten en solderen van het instrument worden extra berekend.
Grote onderhoudsbeurt
Wanneer het instrument erg vuil, in niet al te beste staat is en/of er moeten enkele polsters vervangen worden is een grote onderhoudsbeurt noodzakelijk. Een grote onderhoudsbeurt bestaat uit een onderhoudsbeurt + poetsen van het instrument/schoonmaken van de toongaten/plaatsen of herplaatsen polsters/speling op assen en kleppen verhelpen/stemkurk vervangen (fl/picc.)/corpus en toongaten van houten instrumenten worden geolied. De meerprijs voor het poetsen van zilveren saxofoons is € 70,00 Indien nodig het vervangen van tapeind – of mondstukkurken. Eventueel verloren geraakte onderdelen, de polsters, het uitdeuken, richten en solderen van het instrument worden extra berekend.
Een prijslijst voor standaard onderhoudsbeurten en de revisies kunt u aanvragen middels het contactformulier.

Contact

Neem contact met ons op
Westsingel 22 5801 TW Venray 0478 511214 06 81430820
info@houtblazers-atelierlucassen.nl info@lucassenmuziek.nl info@kleurenstorm.nl

Maandag t/m Vrijdag van 13:00 u. tot 20:00 u.

Zaterdag van 10:00 tot 16:00 u.

Zon- en feestdagen gesloten.