Tover jij een kleurenstorm® uit jouw instrument?

Kleurenstorm® is een kleurige cursus voor kinderen vanaf groep 3. Leer in één keer noten lezen en een super cool instrument bespelen. Kleurenstorm® is een pakket bestaande uit een muziekopleiding, instrument en lesmateriaal. De cursus wordt gegeven in kleine groepjes, waarbij gelet wordt op leeftijd en leertempo. Wanneer je liever alleen les hebt kan dat natuurlijk ook. Je kunt starten mét en zonder een vooropleiding. Je kunt de Kleurenstorm® volgen op een speciale kinderdwarsfluit, kinderklarinet of kindersaxofoon. Maar natuurlijk kun je ook blokfluit leren spelen. Zijn je handen al groot genoeg dan kun je de Kleurenstorm volgen op een echt instrument in een leuke kleur.
Het kleurenstorm® project bestaat uit 2 lesseizoenen. Bij het eerste lesseizoen ontvangt je een instrument in bruikleen (dwarsfluit, klarinet of saxofoon) en het eerste kleurenstormpakket. Bij de start van het tweede lesseizoen ontvangt u een nieuw pakket van leermiddelen en lesmaterialen. Alleen de eventueel benodigde rieten (verkrijgbaar in het Houtblazers-Atelier) zijn voor eigen rekening. Lesmaterialen en accessoires uit het kleurenstormpakket zijn uiteraard meteen uw eigendom. De huur en het onderhoud van het instrument is in de prijs van een lesseizoen inbegrepen. Instrumenten blijven eigendom van het Atelier. Na afloop van de kleurenstorm® periode kunt u deze indien u dat wenst tegen gereduceerd tarief aanschaffen. Een kleurenstorm® blokfluit is meteen eigendom van de cursist. De kleurenstormlessen bestaan uit het leren noten lezen, eenvoudige muziektheorie en het leren bespelen van een muziekinstrument in een groep van max. 4 personen. Kleurenstorm® 1 (leerjaar 1) en kleurenstorm® 2 (leerjaar 2) worden beide afgesloten met een certificaat. Lesmaterialen worden aangepast aan de gemiddelde leeftijd, het niveau en de leersnelheid van de groep. Daardoor is het een starterscursus geschikt voor alle leeftijden. Heeft de cursist meer tijd nodig om welke reden dan ook, kunt u de cursusduur verlengen tot 2,5 of 3 lesseizoenen. Kwalitatief goed onderwijs waar plezier in het muziek maken voorop staat. Learn and have fun!
Kleurenstorm® blokfluit, kinderklarinet, kinder dwarsfluit of J-sax.
Misschien ben je nog te jong of fysiek te klein voor een instrument in een volwassen maat, dan is een blokfluit, kinderklarinet, kinderdwarsfluit of een J-sax wat voor jou. Alles wat je nodig hebt vind je in het kleurenstormpakket. Dit pakket krijg je gratis bij de cursus. De cursus duurt 1 (school)jaar. De jaarcursus kan natuurlijk verlengt worden naar een 2- of 3-jarige cursus. Ieder lesseizoen ontvangt de leerling een nieuw lespakket.
Proefcursus
Volg een proefcursus! 5 lessen in een groep van max. 4 personen. Je krijgt een kleurenstormtas met daarin het lesmateriaal en andere leuke spulletjes die je nodig hebt. De tas met spulletjes mag je natuurlijk houden. In het Atelier staan kleurenstorminstrumenten die je tijdens de proeflessen mag gebruiken. Deze instrumenten blijven natuurlijk wel in het Atelier!
Kleurenstormpakket
Een kleurenstormpakket bestaat uit een instrument, lesmaterialen en accessoires die de cursist nodig heeft voor het betreffende lesjaar. De pakketten zijn uiteraard aangepast op het gekozen instrument. De lesmaterialen worden waar nodig tussentijds aangevuld.
Na de kleurenstorm®
Na Kleurenstorm® 1 en 2 komt de leerling in de reguliere instrumentale opleiding terecht. Indien de startperiode is doorlopen met het instrument naar keuze is de voorsprong enorm ten opzichte van diegene die deze periode met een blokfluit hebben doorlopen. De specifieke blaastechnieken van het instrument, het juiste embouchure en de basisvaardigheden zijn al aangeleerd. Ook heeft de leerling zich al veel muziektheorie en leesvaardigheid eigen gemaakt gericht op het gekozen instrument. Daardoor zal de leerling al snel en zonder enige prestatiedruk de vervolg certificaten halen of eventueel een (HAFA) A examen. Wanneer de leerling het kleurenstorminstrument is ontgroeid kan een ander instrument via het Atelier gehuurd of aangekocht worden. Leerlingen die lid zijn van een muziekvereniging vervolgen het opleidingstraject over het algemeen met een instrument van de vereniging.
Een prijslijst voor de Kleurenstorm® kunt u aanvragen middels het contactformulier.

Contact

Neem contact met ons op
Westsingel 22 5801 TW Venray 0478 511214 06 81430820
info@houtblazers-atelierlucassen.nl info@lucassenmuziek.nl info@kleurenstorm.nl
Maandag t/m Vrijdag van 13:00 u. tot 20:00 u. Zaterdag van 10:00 tot 16:00 u. Zon- en Feestdagen gesloten.