Westsingel 22
5801 TW Venray
0478-511214
info@houtblazers-atelierlucassen.nl
kleurenstorm facebook
nieuws
sidebar background

Instrument Onderhoud

Maatwerk

Wilt u Maatwerk?
Na bezichtiging van het instrument krijgt u van ons een prijsindicatie van de benodigde werkzaamheden en de eventuele materiaalkosten.
Het instrument onderhoud wordt volgens onze afspraken met u uitgevoerd.
 

Blokfluiten

Het onderhoud van blokfluiten is altijd maatwerk en wordt in overleg met u uitgevoerd. 

 

Overige instrumenten

Bij het standaard periodiek onderhoud van een instrument maken wij onderscheid tussen een bijstel-, een normale- en een grote onderhoudsbeurt. Een instrument dat in slechte staat is en helemaal opnieuw bepolsterd moet worden heeft een revisie nodig.

Bijstelbeurt: Deze kleinste standaardbeurt is geschikt voor een goed onderhouden instrument waarvan de fijnafstelling is verlopen.
Maar ook voor een maatwerkafstelling bij stemmingsproblemen.
Zelfs een specialistische afstelling voor de professionele blazer valt vaak ook onder een bijstelbeurt.
Een bijstelbeurt bestaat uit het waarnodig vernieuwen van kurk en/of vilt en het afstellen van de veren en het mechaniek.
Alle overige werkzaamheden en materialen worden extra berekend.

Onderhoudsbeurt: Hoeven er geen polsters vervangen te worden en is het instrument in redelijke staat dan volstaat normaal onderhoud.
Schoonmaken en opnieuw olie aanbrengen op assen/olie aanbrengen op scharnierpunten/schoonmaken mondstuk/waarnodig kurk en vilt vernieuwen/afstellen en sluitend maken van het instrument.
Eventueel verloren geraakte onderdelen, vervangen van tapend-kurken, stemkurken incl. de plaatsing, polsters en het plaatsen van polsters, het uitdeuken, richten en solderen van het instrument worden extra berekend.

Groot onderhoud: Wanneer het instrument erg vuil of in niet al te beste staat is en er moeten polsters vervangen worden is een grote onderhoudsbeurt noodzakelijk.
onderhoudsbeurt + poetsen van het instrument/schoonmaken van de toongaten/slechte polsters vervangen/speling op assen en kleppen verhelpen/stemkurk vervangen(fl/picc.)/corpus en toongaten van houten instrumenten worden geolied.
Eventueel verloren geraakte onderdelen, vervangen van tapend-kurken, polsters, het uitdeuken, richten en solderen van het instrument worden extra berekend.

Revisie: Bij een revisie wordt een instrument helemaal opgeknapt.
Alle polsters, vilt, kurk, kunststof busjes en (indien noodzakelijk) veren worden vervangen.
De speling op het mechaniek verholpen, het instrument wordt goed schoongemaakt, gepoetst, opnieuw geolied en afgesteld.
De prijs van een revisie is inclusief materialen en het goed passend maken van de verschillende instrumentonderdelen.
Eventueel verloren geraakte onderdelen, het uitdeuken, richten en solderen van het instrument worden extra berekend.